counseling en massage

Massage

Onze spieren zijn - letterlijk en figuurlijk - onze steun en toeverlaat, zij houden ons overeind. Zij zorgen voor levensnoodzakelijke lichaamsprocessen zoals ademhaling, bloedcirculatie en spijsvertering, maar ook voor elke beweging van ons lichaam.

Op zich werkt dat systeem meestal best goed en heeft weinig actief onderhoud nodig. Zolang we tegen het principe van gezonde voeding en voldoende beweging niet al te zeer zondigen, komen we over het algemeen een heel eind.

Honderden grotere en kleinere spieren in ons lijf zorgen voor beweging. Bewuste en onbewuste signalen uit de hersenen sturen de beweging van de spieren. Via een ingenieus systeem worden de spieren van de juiste hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen voorzien en hun afvalstoffen af getransporteerd.

In het dagelijkse leven ontstaan ontelbare situaties die een beroep doen op de flexibiliteit van het systeem: we besluiten ineens een sprintje te trekken om de bus nog te halen, slenteren eens uitgebreid over een braderie of meubelboulevard, of zitten juist uren nagenoeg bewegingsloos achter de computer of voor de televisie. We sleuren (te) zware boodschappentassen, spitten de tuin om of liggen een week met de griep in bed... Maar wat misschien nog wel een veel grotere wissel op onze spieren trekt, zijn onbewuste stress- en spanningsreacties: opgetrokken schouders, verkrampte nek, stijve rug, met volle concentratie het toetsenbord van de computer bewerken, ineengedoken peinzend op zoek naar een oplossing ...

Massage kan helpen de spieren in goede conditie te houden, pijn- en stressbeleving te verminderen. Daarnaast heeft massage ook positieve invloed op het hormoonstelsel en het zenuwstelsel.
Er zijn verschillende massagetechnieken, afhankelijk van de klachten en het gewenste resultaat.


Bij Wie ben jij? kun je terecht voor:

Ontspanningsmassage / klassieke massage
als algehele lichaamsmassage en/of ter behandeling van specifieke pijnlijke spieren of spiergroepen. Werkt voornamelijk op de spieren.

Wellnessmassage
algehele lichaamsmassage ter ontspanning van lichaam en geest. Werkt via de spieren.

Ayurvedische massage
zachte vorm van massage, gericht op de bevordering van de energiedoorstroming en opheffing van energieblokkades. Werkt voornamelijk op de energiecentra in het lijf.

Stoelmassage
korte, laagdrempelige massage die door de kleding heen gegeven wordt. Bijzonder geschikt bij klachten en spanningen in nek, schouders en rug. Werkt direct op de spieren.

Voetreflexmassage
ondersteunt het zelf helend vermogen van het lichaam door stimulering van reflexpunten aan de voeten. Werkt ontspannend voor het hele lichaam.